OrmanŞehir 1. sayı



*Ormanşehir toplumun bütün kesimleriyle, yaşanılan barbarlıklara, her türden kapital ilişkiye karşı olarak, toplumun en yalın haliyle kendi içinde örgütlenip bunun verimliliğini sağlamak adına yapılan bir dergi çalışmasıdır. Hiçbir kurumsal ya da bireysel otoriteye dayanmamaktadır. Kimsenin ne arkada, ne de önde bir duruşu sözkonusu değildir. Bu anlamda derginin çalışmalarına katılmak isteyen arkadaşlar borannuwal@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirler. Emeğini bu iş için harcamak isteyen arkadaşlar bilmelidirlerki, yapacakları her şey kendi adlarına olacaktır. Kimsenin bağımlı olma, ya da destek çıkma gibi bir durumu söz konusu değildir. Otoriter bir merkez olmadığından, herkesin bu iş için sorumluluğu, kendi emeği üzerinden sadece kendine olacaktır. Dergi çalışmaları için, daha önceden hazırlanmış kesinlikli bir program yoktur. Bu konuda çalışma yapmak isteyen arkadaşlar gönüllülük esasında ilk başta kendilerine karşı toplumsal bir sorumluluk almış olacaklardır. Biryerde, 'bu savaşta ne yaptım?' sorusuna bir cevabı olarak çalışılacaktır. Dileğimiz budur, ve bu birkaç kişiye değil herkese ait olan bir durumdur. Şuan dergi olarak süren çalışmanın zamanla derginin dışında, bir eylem alanına dönüşeceğine hiç kuşku yok. Yukarıda belirtilenler bu yolu gösteriyor zaten. Derginin edinilmesi için katkı yapma gibi bir şart yoktur, dergi katkı yapılasada yapılmasada çıkacaktır, katkı yapılmadanda istenildiği kadar edinilebilir.

lokman kurucu,İletişim: cep:( 0541 937 15 16 ) (lokman_kurucu@hotmail.com)

3 Haziran 2010 Perşembe

*Bu sayıda

OrmanŞehir dergisi şimdilik tarafımca talep üzerine dağıtılmaktadır.İleriki sayılarda diğer abileri gibi müslüman bir dağıtımcı şirket tarafından ya da daha kolay bir şekilde dağıtılması söz konusudur.Dergiyi edinmek isteyen vatandaş bir kaç kontör harcayıp ( 0541 937 15 16 ) telefonla ya da bir mail ile (lokman_kurucu@hotmail.com) o da olmadı şu alttaki yorum köşesine bir şeyler yazarak bana ulaşabilir..Bu sayı beleştir.Gelecek sayı için her gün tek sigara eksik içiniz.Lütfen.


OrmanŞehir ' bu sayı ;
Birol DİNÇEL.......................HETEROSEKSİZM KARŞITI MÜCADELEBirol DİNÇEL........................ATAERKİL SİSTEMDE CİNSELLİK POLİTİK KONUDUR Senem DOĞANOĞLU & Umut GÜNER........Görünmeyen Şiddet Ve Ayrımcılık; LEZBİYENLER VE BİSEKSÜEL KADINLARÖzge GÖKPINAR..................NASIL BİR MEDYAYI İZLİYORUZAnıl ALACAOĞLU..............ÜÇÜNCÜ SINIF KADINYeliz KIZILARSLAN............TANZİMAT ROMANINDA EŞCİNSELLİK 'EFEMİNELEŞME' VE BATILILAŞMABerkay PEREST...................İBİNE GÜZELLEMESİCan YAMAN.....................RUMUZ ÖTEKİChaotica.............................DON İZİEmre VARIŞLI.....................GÖKYÜZÜNÜN GÖRÜLDÜĞÜ YEROytun TEZ...........................EDEBİ ÇEVİRİDE SANATSALLIK SORUNUÇoban Şair Ahmet ASLAN......İYİ ŞİİR SİZİ DÖVERHüseyin Ozan UYUMLU.........TAKSİMBedri ADANIR........................UÇURTMAYI VURMASINLARMehmet KORKMAZ................TEK ÇÖPLokman KURUCU...................EROİNCenap SUİÇMEZ.............ROCK MÜZİK TARİHİNİ OKUMAK VE TARİHİ YENİDEN YAZMAK İÇİN


lokman kurucu